Sığır Kuyruğu Otunun Faydaları Nelerdir?

sığır kuyruğu otu

Eski Roma zamanında sığır kuyruğu otu daha çok soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde kullanılmaktaydı. Akciğer ve bronş tıkanıklığını hafifletmek, mukusu atmak için en çok başvurulan bitkilerden biriydi. Aneljezik ve antiseptik özellikleri otun verem, idrar söktürücü, astım belirtilerini hafifletici ve balgam söktürücü olarak kullanılmasını sağlamış.

Sığır Kuyruğu Otunun Faydaları

  • Solunum bozuklukları, bronşit tedavisine yardımcı olur
  • Kulak ağrısını geçirmek için kullanılır
  • Güneş yanıklarını hafifletmek için kullanılır
  • Kuru öksürük tedavisinde kullanılır
  • Astım semptomlarını azaltır
  • Küçük kesiklere uygulanır
  • İdrar söktürücü olarak kullanılır
  • Balgam söktürücü olarak kullanılır
  • Karaciğer ve dalak hastalıkları tedavisinde kullanılır

Sığır kuyruğu otuyla hazırlanan çayın astım belirtilerini çok kısa sürede azalttığı ve rahatlama sağladığı bilinmekte. Bu çayı hazırlanmak için bitkinin ilk yılında verdiği ham, yeşil yapraklar kullanılıyor.

Olgunlaşmamış yaprakları aynı zamanda açık yaraların sarılmasında ve gıdaların bozulmadan saklanmasında kullanılan sığır kuyruğu otu orta çağlarda kilise tarafında akciğer hastalıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmış.

Sığır Kuyruğu Otu Kullanımı

Sığır kuyruğu otu pek çok farklı şekillerde kullanılabiliyor. Yapraklardan hazırlanan çay solunum zorlukları için, şurubu uyku bozuklukları ve stresi azaltmak için, yine yapraklardan hazırlanan püresi ya da yaprağın kendisi cilt hastalıkları için kullanılabilir. Yapraklardan hazırlanan ve ebegümeci köküyle karıştırılan çayın ses kısıklığına iyi geldiği ve balgamın sökülmesine yardımcı olduğu biliniyor.

Sığır Kuyruğuyla Çay Nasıl Hazırlanır? Bir yemek kaşığı kurutulmuş yaprağı demliğe atın ve üstüne içeceğiniz bardak kadar kaynar su ekleyin. Yapraklar 5 dakika kaynar suda kaldıktan sonra ateşten alın ve 10 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz.

Sığır Kuyruğu Yağı Kulak Ağrısı İçin Nasıl Kullanılır?

Sığır kuyruğu yapraklarından elde edilen yağı damlalıkla kulağınıza bir kaç damla damlattıktan sonra kulağınızı bir pamuk parçasıyla tıkayın. Kulak zarının delindiğinden şüpheleniyorsanız bu uygulamayı yapmayın ve doktorunuza danışın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz