Rahim Sağlığını Artıran Besinler Nelerdir?

rahim sağlığı

Rahim bir kadının vücudundaki en hayati organlardan biridir. Üreme sisteminin temelini oluşturur. Böylece yaşamın temeli içinde önemli bir rol oynar. Bu yüzden, rahminizi sağlıklı tutmanız çok önemlidir. Sağlıklı rahim için hangi yiyecekleri diyetinize dahil etmeniz gerektiğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Lif

Lif bakımından zengin bir beslenme rutini, vücudunuzdaki atıkları ve toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Günde 2 ila 3 kez bağırsak hareketi yaşıyorsanız endişelenmeyin. Bu sağlıklıdır. Ayrıca, yüksek lifli diyet, vücudunuzda depolanabilecek aşırı östrojenin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Böylece, rahimde miyom oluşumunu engeller. Fasulye, baklagiller, sebzeler, meyveler ve tam tahıllara lif kaynağı olarak bakın.

Kimyasal ve pestisit içermeyeceği için organik yiyecekler yemeye çalışın. Bu zararlı kimyasallar, gebe kalma yeteneğine zarar verebilir. Ayrıca, yüksek lifli bir diyet yaparken, her gün yaklaşık 8 ila 10 bardak su içmeniz önemlidir. Sindirim sisteminizdeki lif hareketini kolaylaştıracaktır.

Sebzeler

Sebzeler büyük bir kalsiyum, potasyum, magnezyum ve vitamin kaynağıdır. Fibroid oluşumunu önlemek için sebzeler açısından zengin bir diyet uygulayın. Ayrıca, baklagiller, lahana ve brokoli gibi sebzeleri yediğiniz sürece fibroid tümörlerinin ilerlemesini yavaşlatabilirsiniz. Bu sebzeler fitoöstrojen bakımından zengindir. Fitoöstrojenler vücuttaki östrojen ile rekabet etme yeteneğine sahiptir. Böylece, östrojen seviyenizi düşürmeye ve böylece rahiminizde tümör büyümesini durdurmaya yardımcı olur.

Meyveler

C vitamini ve bioflavonoidler açısından zengin olan meyveler, rahminizde fibroid büyümesini engellemeye yardımcı olabilir. Östrojen seviyenizi de normalleştirebilir. Bu yüzden, iyi oranda meyve tüketmeye özen gösterin. Biyoflavonoidler ayrıca yumurtalık kanserini önler ve üreme sisteminizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Aslında, aç olduğunuzda öğünler arasında meyve yemeye çalışın. Bu sizi abur cuburdan uzak tutar ve aynı zamanda rahminizin sağlıklı kalması için gerekli besinleri almanızı sağlayacaktır.

Günlük Ürünler

Yoğurt, peynir, süt ve tereyağı gibi günlük süt ürünleri tüketimi rahim sağlığı için gereklidir. Bu süt ürünleri kalsiyum ve D vitamini açısından zengindir. Kalsiyum kemiklerinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olurken, D vitamini rahim fibroidlerini uzak tutma konusunda hayati bir rol oynar. Kalsiyum emilimine yardımcı olmak için D vitamini gerekir.

Yeşil Çay

Yeşil çay antioksidanlarla doldurulur. Sadece rahim sağlığını korumaya yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda rahimdeki miyomları da tedavi edebilir. Bitkisel tıp uzmanlarına göre, rahminde fibroid olan kadınlar yaklaşık 8 hafta boyunca düzenli olarak yeşil çay içmelidir. Bu, fibroidlerin sayısında azalmaya yardımcı olacaktır.

Soğuk Su Balıkları

Uskumru ve somon gibi soğuk suda gelişen balıklar, omega-3 esansiyel yağ asitleri açısından zengindir. Kadın vücudunda prostaglandin üretimini azaltmaya yardımcı olurlar. Bu, rahmin ciddi şekilde kasılmasına neden olabilen bir hormondur. Kasılmanın şiddeti nedeniyle, bazen uterusun yanlış pozisyonlanmasına neden olabilir.

Limon

Hepimiz, limonun C vitamini açısından zengin olduğunu ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olduğunu biliyoruz. Ayrıca C vitamini, rahminizin bağışıklık sistemini iyileştirmeye yardımcı olur. Bu olduğunda, rahimde bakteri oluşumu yaşanmayacak ve böylece rahminiz enfeksiyonları önleyecek şekilde daha donanımlı olacaktır. Sabahları her gün içine limon sıkılmış bir bardak ılık su tüketin. Bu rahim sağlığını iyileştirir.

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Lahana, ıspanak, Brüksel lahanası ve ısırgan otu gibi yeşillikler, rahimde alkali dengesini korumaya yardımcı olur. Ayrıca sinir sisteminizin en iyi şekilde çalışması için mineraller sağlar. Isırgan otundan bir çay yapabilir ve her gün 2 bardak tüketebilirsiniz. Diyetinize başka yeşil sebzeler de ekleyebilirsiniz. Rahminizin sağlıklı bir bebek yaratmaya hazır olmasını sağlamak için folik asit de dahil olmak üzere tüm besin içeriklerini yeşil yapraklı sebzelerden elde edebilirsiniz.

Yemiş ve Tohumlar

Optimal hormon üretimi için vücudunuza tohum ve yemiş gereklidir. Badem, keten tohumu ve kaju fıstığı gibi tohum ve yemişlerden tüketin. Omega-3 yağ asitleri ve iyi kolesterol açısından zengindirler. Omega-3 yağ asitleri fibroidi ortadan kaldırmaya ve ayrıca rahim kanserini önlemeye yardımcı olur. İyi kolesterol ve serum kolesterol seviyesini korumanıza yardım eder. Ayrıca, erken doğum ihtimalini azaltır veya düşük doğum kilosuna sahip bir bebek doğumunu da önler.

Hint Yağı

Geleneksel olarak, kabızlığı azaltmak ve sindirim sistemini temizlemek için bir çay kaşığı Hint yağı tüketmeniz yararlı olabilir. Ayrıca Hint yağı, yumurtalık kistleri ve uterus fibroidlerini tedavi edebilir. Hint yağı içindeki riconoleik asitin varlığı bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur. Sonuç olarak, uterusu enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirir.

Çok Bahsettiğimiz Fibroid Nedir?

Fibroidler, uterusta (rahim) oluşan iyi huylu tümörlerdir. Bunlar rahim duvarı (miyometrium) ile aynı düz kas liflerinden oluşmasına rağmen, normal miyometriyuma göre çok daha yoğundurlar. Uterin fibroidleri genellikle yuvarlaktır. Çoğu durumda, fibroidler ağrı veya başka semptomlara neden olmaz. Bununla birlikte, istisnai olarak büyük miyomlar, mesane ya da diğer organlarda, spesifik semptomlara yol açan baskıya neden olabilir. Fibroid, genellikle uterus içindeki yerlerine göre tanımlanır.

Fibroidler yumurtlamayı engellemedikleri halde, bazı çalışmalar doğurganlığı azaltabileceğini ve daha kötü gebelik sonuçlarına neden olabileceğini düşündürmektedir. Özellikle iç rahim boşluğunu deforme eden submukozal fibroidler, doğurganlıkta azalmayla ilişkilidir. Bazen fibroidler tekrarlayan düşüklerin sebebi olabilir. Bu durumda, alınmazlarsa hamilelik sürdürülemeyebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz