
Panik atak bir tür medeniyet hastalığı sayılabilir. Çağımızda teknolojinin gelişmesiyle modernleşen insan hayatında stres, gerilim, yoğun ve karmaşık iş hayatı panik atağa zemin hazırlamaktadır.
Panik Atak Nedir?
Aniden ortaya çıkan, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, sıkıntı, korku nöbetleridir. Bu nöbetleri yaşayan birey bir an herşeyinin sonunun geldiğini, öleceğini, kalp krizi geçireceğini, inme ineceğini, kötü şeyler olacağını zanneder.
Hemen hastaneye başvurmak ister veya kaçmak bir yerlere sığınmak isteyebilir. Knedini güvende hissettiğinde nöbet sona erebilir.
Panik Atak Neden olur?
Stres, gerilim, düzensiz ve kötü beslenme, uykusuzluk, korku, yorgunluk, aile içi ilişkilerde bozukluk, sosyal yaşamdan uzak olma, olumsuz düşünce eğilimi panik atak sebebi olabilir.
Kalp çarpıntısı, kalpte sıkışma, Hızlı ve ard arda nefes alıp verme, El ve ayaklarda gevşeme, el ve aykların tutmaması, Endişe kaygı, Hastalık korkusu, ölüm korkusu, Mide krampları, Sebepsiz korkular,dünyanın sonu gelmiş hissi, kötü olaylar yaşanacak korkusu, Terleme, üşüme, kızarma, ateş basması, baş dönmesi, bulantı, Baş dönmesi, bayılma hissi
Panik atak tedavisi
Panik tak sıkıntısı yaşayan bir kimse bazı önlemler alarak bu sıkıntılarını büyük oranda hafifletebilir ve güçlü bir irade ortaya koyarak tamamen üstesinden gelebilirler.
Bunun için,
Öncelikle hastalık konusunda yeterli bilgi sahibi olmalısınız.
Sportif aktivitelerde bulunmalısınız. Yüzme, tenis, futbol gibi spor aktiviteleri yapın.
Günlük olarak mutlaka duş alın
Uyku düzenine dikkat eden, zinde olmaya çalışın
Düzenli beslenin
Alkolden, kafeinli gıdalardan uzak durun
Doğa sporları, kır gezileri, yürüyüşler yapın
Hobiler edinin
Günlük eğzersizler yapın.
Evli iseniz cinsel yaşantınızı düzenleyin
Aile ilişkilerini ve sosyal ilişkilerinizi geliştirin
Sürekli sizi rahatsız eden iç sesinizi duymaz gelin.
Olumlu düşünceler edinin, yaşamı sevin.
İdealleriniz olsun bir yaşam gayesi edinin.