Hangi Bitkiler Cilde İyi Gelir?

cilte iyi gelen bitkiler

Çoğu kişi bunun farkında olmasa da, en sevdiğiniz cilt bakım ürünleri; zararlı bileşenler, toksinler ve kimyasallar ile doludur. Aslında, mağazadan satın alınan, ticari olarak üretilen güzellik ürünlerinin çoğunluğu, cilt gözenekleri yoluyla kolayca emilebilen suni renklendiriciler, parfümler, koruyucular ve stabilizatörler ile doludur. Bunların uzun vadede sağlığa olumsuz etkileri vardır. Güzellik ürünlerinde bulunan kimyasallar, tüketicilerin üretme şekline ve kullanıma bağlı olarak tüm yaşam döngüsü boyunca zararlı olabilir.

Peki bu, güzellik rutini için ne anlama geliyor? İyi haber şu ki, yine de pahalı ve zararlı ticari ürünler almaya ihtiyaç duymadan cildinizi beslemek için doğal yollar var. Dünyanın dört bir yanındaki kadınlar, yüzyıllar boyunca doğal cilt bakım ürünleri kullanıyor ve onlardan bazılarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Gül Yaprakları

Çoğumuz muhtemelen gülün kişisel bakım ürünlerinde ne sıklıkta kullanıldığını biliyoruz. Örneğin gül suyu, gül kokusu losyonları ve tabii ki parfüm. Gerçekten de, gül yaprakları cilt için harika bir toniktir. Gül yaprakları soğutulmuş bir infüzyon (çay) olarak ve antiseptik özelliklerinden dolayı göz veya ağız gargarası olarak kullanılabilir. Antienflamatvuar nitelikleri döküntüler, tahriş veya sivilce gibi cilt sorunları için harika bir toniktir. Sadece temizlendikten sonra cildinize sıkın. Akneye eğilimli ciltler için, bir miktar doğal gül suyu ve bir miktar aloe suyunu karıştırın. Sabah ve akşamları cildinizi temizledikten sonra kullanın. En uzun raf ömrü için buzdolabında saklayın.

Gül, C vitamini içeriği ve cildi nemlendirmek ve yatıştırmak için olgun ve yaşlı ciltler için harika bir toniktir. Halihazırda kullandığınız nemlendiricilere birkaç damla gül öz yağı ekleyebilirsiniz. Gece yüzünüze uygulayın uyuyun ya da cildinizin kuruduğunu hissettiğinizde yüzünüze sıkın.

Gülün antiseptik özelliği, yaralar, çürükler, kızarıklıklar ve tahrişler için mükemmel bir tedavi olmasını sağlar. Kullanmak için, temiz bir bez alın, gül suyuna batırın ve yaranın üzerine bırakın, sıcak veya soğutulmuş çaya da batırabilirsiniz. Ağrılı kaslar için bölgeyi gül yağıyla ovmaya çalışın.

Papatya

Karaciğerimizin sağlığı cildimizin sağlığına yansıyor. Papatya, sindirim sistemini, karaciğeri ve böbrekleri temizlemek için kullanabileceğiniz bir bitkidir. Bu organlar sağlıklı olduğunda, atıklar cilt yoluyla değil, ortadan kaldırılması gerektiği şekilde atılır.

Papatya cilt bakımı rejimine harika bir ilavedir, özellikle cildiniz hassas, olgun veya tahriş olmuşsa. Serin papatya çayını cildinize bir tonik olarak uygulayın. Papatya çayını soğutun ve cildinize sıkın. Cildin güneşten veya rüzgarın etkilerinden kurtulmasına yardımcı olması için, birkaç damla papatya öz yağına bir damla jojoba yağı eklemeyi deneyin. Gerekirse az miktarda uygulayın. Bu bitkinin iltihabı hafifletme kabiliyeti ve duyuları yatıştırma yeteneği beden ve zihni sakinleştirir.

Deriyi temizlemek için (özellikle yağlı ciltler için), güçlü bir papatya çayı demlemeyi (2 çay kaşığı papatya için 2 çay bardağı su ve 10 dakika kadar demleyin) deneyin. Bunu bir buçuk fincan yulaf ezmesi ve bir çorba kaşığı balla karıştırın. Bu karışım aynı zamanda akne ile savaşır ve zararlı güneş ışınlarına karşı korur ve cildi yeniler, serbest radikallere karşı koruma sağlar. Avuçlarınıza az miktarda alın ve cilde masaj yapın. Ilık su ile durulayın. Gerisini buzdolabında saklayın, hazırladığınız bu ürün uzun süre dayanmaz. Bir ya da iki gün içinde bitirin.

Son olarak, yanıkların, cilt ülserlerinin, egzamanın iyileşmesine yardımcı olmak için papatyayı harici olarak da uygulayabilirsiniz. Kurutulmuş papatya çiçeklerini ve bir tutam yulafı suyla kıvamlandırarak bir macun oluncaya kadar ezin ve etkilenen bölgeye sürün. Bölgeyi sıcak, nemli bir havlu ile kapatarak macunu nemli tutun. Etkilenen alanda on beş dakika kadar bekletin, sonra macun temizleninceye kadar soğuk suda yıkayın. Rahatlayıp iyileşene kadar bu uygulamayı tekrarlayın.

Aynısefa Çiçeği (Calendula officinalis)

Aynısefa cilt bakımı için muhteşem bir bitkidir. Kuru veya sivilceye eğilimli ciltlere, yaşlanmaya karşı yardımcı olur, ayrıca yaraları iyileştirmeye, çürük ve diğer yaralanmaları geçirmeye yardım eder. Bir cilt bakımı ürünü oluşturmak için, kuru aynısefa çiçeğinden bir tutamını zeytinyağı veya badem yağının içine atın. İki hafta boyunca ılık ve karanlık bir yerde saklayın, ara sıra kavanozu sallayın. Bir koruyucu olarak biraz E vitamini ekleyin. (iki E vitamini kapsülünü kırın ve bunları yağa ekleyin)

Bu yağ herkeste ve her şey için kullanılabilir; akne, yaralar, pişik, kızarıklıklar, egzama ve kuru cildi iyileştirmek için kullanın. Aynısefa çiçeği, herhangi bir cilt tipi için yatıştırıcı ve soğutucudur.

Lavanta

Lavanta zihin rahatlatıcı sebebiyle daha ünlü olabilir, ancak aynı zamanda cildi de rahatlatmaya yardımcı olur. Linalool olarak adlandırılan, cildi iyileştiren, doku dejenerasyonunu önleyerek cildi sıkı tutan ve kırışıklıkları önleyen bileşikler bakımından zengindir. Lavanta yaşlanmayı önleyici olduğu bilinen sitofilaktik özelliklerinden dolayı yeni cilt hücrelerinin büyümesini teşvik eder. Lavanta ayrıca tahrişi, yara dokusunu, akneyi, egzamayı ve sorunlu cildi iyileştirmeye yardımcı olur.

Antiviral, antienflamatuvar, antitoksik, antibakteriyel ve antiseptik etkileri sebebiyle, cilt için inanılmaz yararları vardır. Cildimiz sahip olduğumuz en büyük organdır, o yüzden cilt bakımı son derece önemlidir. Zararlı kimyasal yüklü tedavilerden kaçının ve bunun yerine Doğa Ana’nın bize sunacağı harika şifalı bitkileri keşfedin.

Cadı Fındığı

Yaprakları ve kabuğundan üretilen özütünü, milyonlarca insan sivilce rahatlatıcı özellikleri nedeniyle kullanıyor. Cadı fındığı, sivilcelerin iltihaplanmasını azaltmaya yardımcı olan bir antienflamatuvar maddedir. Aynı zamanda aşırı sebum oluşumunu cildi çok fazla kurutmadan temizler. Cadı fındığı, cilt dokusunu sıkıştırmaya yardımcı olan ve göz çevresinin altındaki koyu renk görünümünü azaltabilen bir etkiye sahiptir.

Aloe Vera

Aloe vera, cildi tedavi etmek için daha popüler olan otlardan biridir. En yaygın şekilde jel olarak uygulanır. Kadınlar aloe vera jelini, cildin nemliliğini korumak için makyaj uygulamasından önce kullanırlarken; erkekler, tıraştan sonra ciltlerinde oluşan küçük kesikleri dezenfekte etmek ve tedavi etmek için kullanabilirler.

Cadı fındığı gibi, aloe vera da akne ile mücadelede önemli bir doğal ilaçtır. Antienflamatuvar özellikleri sivilce boyutunu azaltırken, antimikrobik özellikleri bakterileri öldürür. Cildimiz için en önemli vitaminlerden C ve E vitamini açısından zengindir. Aloe vera, sağlıklı ve muhteşem bir cilde ulaşmak için doğanın mucizelerinden biridir.

Adaçayı

Şimdiye kadar bahsettiğimiz diğer bitkilerde de olduğu gibi adaçayı, antibakteriyel ve antifungal olup, sivilceye eğilimli cilt türleri için uygundur. Adaçayı aynı zamanda antioksidanlar bakımından yüksektir ve erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olan antienflamatuvar bir içeriğe sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz