Hamilelikte Yolculuk Nasıl Olmalı?

İnsanlar gebe olduğu dönemlerde de yolculuk yapmak zorunda kalabilirler. Ancak bir gebe için en uygun yolculuk zamanının gebeliğin 14-28 haftaları arasında olduğunu söyleyebiliriz. 28 hafta sonrasında artık anne adayının hareket kabiliyeti kiloları nedeniyle azalacağı için rahat hareket edemeyecek ve uzun süre boyunca oturamayacaktır. Ayrıca hafta ilerledikçe erken doğum riskleri de biraz daha kendini göstermeye başlayacaktır. Bu makalede sizlere hamilelikte yolculuk yapmak durumunda olan gebeler hakkında bilgilendirme yapmak istedik.

Otomobil Veya Otobüs Yolculuğu

Gebe bir kadının zorunlu olmadığı sürece bir gün içerisinde 5-6 saatten fazla yolculuk yapmaması gerekir. Bunun yanı sıra otomobille seyahatlerde mutlaka emniyet kemerini takması gereklidir. Kendinizi ön panelden ne kadar geriye doğru çekerseniz o kadar rahat edersiniz.  Emniyet kemerini takarken ise dikkat etmeniz gereken şey kemerin rahim üzerine denk gelmemesidir. Kemeri göğüslerinizin arasından geçirmelisiniz.

Anne adayı sürekli oturduğundan el ve ayaklarında şişmeler meydana gelebilecektir. Bu  nedenle de her bir iki saatte bir beş dakika boyunca mola verilerek yürümesi gerekir. Bu yürüyüş bacaklarınızda pıhtı oluşmasını da önleyebileceği için şişmeleri engelleyecektir.  Otobüs yolculuğunda ise genelde sıkıntı çekeceğiniz şey mide bulantısı yüzünden olabilecektir. Bunun için hafif atıştırmalıklar bulundurmanızda fayda var. Krakerler tavsiye edilebilir.

Uçak Yolculuğu

Uçak yolculuğunun gebeliğiniz için herhangi bir sorunu yoktur. Ancak içinizin rahat etmesini istiyorsanız o zaman planlama yapmadan önce doktorunuza bir sorun olup olmayacağı konusunda danışmanız gerekir. Eğer ki hamile kadının özel bir durumu ya da kanaması yoksa uçak yolculuğu yapabilir.  Genelde uçak firmaları 28 haftadan büyük gebeliklerde doktor raporu olmasını ister ve 36 haftadan büyük olan gebeliklerde doktor raporu olsa dahi kabul edilmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz