Dizanterinin Nedenleri Nelerdir? Ne İyi Gelir?

Kimse dizanteri olmak istemez. Hassas bir karnınız varsa, durum daha da kötüdür. Dizanteri, insanlar arasında en yaygın ve en eski gastrointestinal bozukluklardan biridir. Dizanteri, ishalle sonuçlanan bir bağırsak iltihabıdır. Sorun, şiddetli karın ağrısı ile başlar.

Hafif dizanteri evde tedavi edilebilir. Bir doktora gitmek veya ilaçlara çok fazla para harcamak gerekmez. Bu ilaçlar sadece pahalı değildir, aynı zamanda bazı yan etkilere de neden olabilirler.

Dizanterinin Sebepleri Nelerdir?

Dizanteri esas olarak iki mikroorganizmadan kaynaklanır: Entamoeba histolytica (bir parazit) ve Shigella (bir bakteri). Bu organizmalardan biri kalın bağırsağa bulaşır ve akut diyare, ateş ve karın ağrısına neden olur.

Dizanteri Belirtileri Nelerdir?

Dizanteri genellikle aşağıdaki semptomların bir veya birkaçı ile karakterizedir:

  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Karın ağrısı
  • Karın hassasiyeti
  • Ateş
  • Kilo kaybı
  • Enfeksiyon nedeniyle dışkılamada kan da olabilir

Dizanteri Nasıl Yayılır?

Enfeksiyon, enfekte olmuş bir kişinin ağzıyla veya dışkısına temas yoluyla yayılır. Genellikle kirlenmiş yiyecek veya su yayılma sebebidir.

Dizanteriye Ne İyi Gelir?

Portakal Suyu Veya Ayran

Malzemeler: Portakal suyu veya ayran

Nasıl Yapılır? Gün boyunca 3-4 bardak kadar tüketebilirsiniz.

Nasıl Etki Eder? Portakal suyunun tüketilmesi dizanteriyi durdurmak için iyi bir seçenektir. Alternatif olarak ayran da içebilirsiniz. Midede bağırsak dostu bakterilerin büyümesini teşvik eder. Hem ayran hem de lor, asetik asit üreten ve midede zararlı bakterileri yok eden iyi bakteriler içerir.

Hint Yağı Malzemeler: 1 çay kaşığı hint yağı, 1 tatlı kaşığı zencefil suyu, Yarım bardak ılık su

Nasıl Yapılır? Hint yağı ve zencefil suyunu ılık suda karıştırın ve karışımı için. Bunu günde iki kez tüketebilirsiniz.

Nasıl Etki Eder? Hint yağı, sindirim sistemindeki toksik maddelerin daha hızlı giderilmesini kolaylaştırır. Yağlayıcı ve yumuşak bir temizleme maddesi olarak görev yapar.

Nar Kabuğu Malzemeler: 50 gr nar kabuğu, 250 ml süt

Nasıl Yapılır? Nar kabuğunu sütte kaynatın ve orijinal hacminin üçte biri kadar azalınca altını kapatın. Üç eşit doza bölün ve gün içinde tüketin. Bunu günde üç kez içebilirsiniz.

Nasıl Etki Eder? Bu karışım dizanteri için rahatlama sağlar. Nar kabuğu bir büzücü gibi davranır ve enfeksiyonu hızla temizler.

Bael Meyvesi Malzemeler: 1-2 çay kaşığı bael meyvesi posası, Su

Nasıl Yapılır? Dizanteri semptomlarını gidermek için posayı su ile karıştırın.

Kronik Dizanteri İçin;

Bir çay kaşığı meyve posasını 250 ml su veya ayran içinde bir çay kaşığı toz zencefil ile karıştırın ve için. Bunu günde iki kez veya üç kez tüketin.

Nasıl Etki Eder? Bael meyvesi dizanteri için etkilidir. Bu meyve, tanen açısından zengindir. Antiparazitik özellikleri vardır ve sindirime yardımcı olur.

Kaya Tuzu ile Ayran Malzemeler: Bir bardak ayran, Bir tutam kaya tuzu, Yarım çay kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu tozu, Yarım çay kaşığı toz karabiber

Nasıl Yapılır? Yukarıdaki malzemeleri karıştırın ve bu karışımı yemeklerle birlikte alın. Kahvaltı ve öğle yemeği ile günde iki kez tüketin.

Nasıl Etki Eder? Ayran iltihaplı sindirim sistemini yatıştırır ve ayrıca enfeksiyonu tedavi eder. Karışımdaki tuz, su tutarak, dehidrasyonu önleyecektir.

Greyfurt Çekirdeği Özütü Malzemeler: 3-5 damla greyfurt çekirdeği özütü, 1 bardak su veya meyve suyu

Nasıl Yapılır? Greyfurt çekirdeği özütünü su veya meyve suyuna ekleyin. Bunu yemeklerin arasında için. Günde bir veya iki kez tekrarlayın.

Nasıl Etki Eder? Greyfurt tohumunda bulunan flavonoidler, birçok bakteri, mantar ve tek hücreli parazit türüne karşı antimikrobiyal aktivite gösterir. Bu flavonoidler ayrıca, enfeksiyonun neden olduğu şişliği azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.

Çemen Tohumu Malzemeler: 1 çay kaşığı çemen tohumu tozu, 1 bardak yoğurt veya 1 bardak ayran

Nasıl Yapılır? Çemen otu tohumu tozunu bir fincan yoğurtla veya bir bardak ayranla karıştırın. Bunu günde iki kez tüketin.

Nasıl Etki Eder? Çemen, vücudu ve cildi rahatsız eden enfeksiyonları tedavi etmede faydalıdır. İltihaplı sindirim sistemini rahatlatan soğutma özelliklerine sahiptir. Vücudu detoksifiye eder ve bağırsaklarda hasara yol açan zararlı mikropları ortadan kaldırır.

Limon Malzemeler: 2 limon, 200 ml su

Nasıl Yapılır? Limonu dilimleyin ve suda birkaç dakika kaynatın. Bu karışımı süzün ve tüketin. Gün boyunca bunu yudumlamaya devam edin.

Nasıl Etki Eder? Limon doğal antimikrobiyaldir ve sindirim sistemindeki enfeksiyonu tedavi eder. Ayrıca vücudun dizanteri semptomlarından daha hızlı kurtulmasına yardımcı olan antioksidanlar içerir.

Soğan Malzemeler: 1 kırmızı soğan, 1-2 bardak sade yoğurt

Nasıl Yapılır? Soğanı soyun ve dilimler halinde kesin veya doğrayın. Yoğurda ekleyin ve bu karışımı yavaşça çiğneyin. Bunu günde bir veya iki kez tüketebilirsiniz.

Nasıl Etki Eder? Soğanın idrar söktürücü ve balgam söktürücü nitelikleri dizanteri ve aynı zamanda şişkinliği tedavi etmeye yardımcı olur. Aynı zamanda antiseptiktir ve enfeksiyondan sorumlu organizmaları öldürmede etkili olacaktır.

Hardal Tohumu Malzemeler: 1/4 çay kaşığı hardal tohumu, 1 çorba kaşığı su

Nasıl Yapılır? Hardal tohumlarını bir saat suda bekletin. Bunu bir tonik olarak için. Dizanteri tedavisi için günde iki kez tüketin.

Nasıl Etki Eder? Hardal tohumu dizanteri tedavisinde etkili olan bazı antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Lor ve Zerdeçal Malzemeler: 2 yemek kaşığı lor (ya da yoğurt), 1/4 çay kaşığı toz zerdeçal, Birkaç köri yaprağı, Bir tutam tuz, Su

Nasıl Yapılır? Tüm malzemeleri suda karıştırarak kaynatın ve demleyin. Bir süre soğumaya bırakın ve daha sonra karışımı için. Bunu günde iki kez veya üç kez tüketin.

Nasıl Etki Eder? Zerdeçal, oral veya topikal olarak kullanıldığında antimikrobiyal özellikler sergiler. Enfeksiyonu kısa sürede tedavi eder ve sindirim sistemini uyarır ve normal fonksiyonlarına geri dönmesini sağlar. Bağırsakta bulunan mikrobiyal kültürler, bağırsak ve kolondaki dengeyi yeniden kurmak için yardım ederler.

Böğürtlen Malzemeler: 1-2 yemek kaşığı kuru böğürtlen yaprağı, 1.5 bardak su

Nasıl Yapılır? Böğürtlen yapraklarını 10 dakika boyunca suda kaynatın. Hala sıcakken bu bitki çayını süzün ve için. Bir günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.

Nasıl Etki Eder? C vitamini açısından zengin böğürtlen yaprağının dizanteri için etkili bir tedavi sağladığı söylenir. Antioksidanlar içerir (biyoflavonoidler) ve hafif laksatif özelliklere sahiptir.

Nar ve Üzüm Malzemeler: 1 su bardağı nar suyu, 1 bardak üzüm suyu, Bir tutam zerdeçal

Nasıl Yapılır? Meyve sularının içine zerdeçal dökün ve için. Bunu günde 1-2 kez tüketebilirsiniz.

Nasıl Etki Eder? Nar, hemoglobin seviyelerini artırmak için iyi olmasının yanı sıra, sindirim sistemindeki iltihaplanmanın azaltılmasına da yardımcı olur. Hafif bir müshildir. Üzüm suyu da doğal bir antienflamatuvardır ve antimikrobiyal özelliklere de sahiptir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz