badem yağı

Küçük çiçekler açan badem ağacının ana vatanı Asya ve Orta Doğu’dur. Tatlı badem ağacı beyaz çiçekler açarken acı badem ağacının çiçekleri genellikle pembe renkli olur. Badem, sağlıklı bir kuru yemiş olmanın yanı sıra saç ve cilde olan faydaları nedeniyle yüzyıllardır yağ olarak kullanılmaktadır. Günümüzde ticari olarak üretilen pek çok kozmetik üründe badem yağının kullanıldığını görebilirsiniz.

Badem Yağının Faydaları

Organik badem yağını rengi açık sarı, amber veya altın rengi olabilir. Genellikle hafif bir aroması vardır ancak konsantre organik badem yağının kokusu daha güçlü olabilir. Organik badem yağı olarak satılan yağların büyük çoğunluğunda tatlı badem kullanılmaktadır. Yağın faydası, sağlıklı yağ asitleri, antioksidanlar, vitamin ve mineral bakımından zengin olmasından ileri gelmektedir.

Tatlı badem yağı yemeklerde, salatalarda kullanılabilir. Eskiden pişirme yağı olarak kullanılan acı badem yağı ise zehirlenmeye yol açtığı için 2011 yılında ABD’de yasaklanmıştır. Tatlı badem yağının kolesterolü düşürdüğü, kilo almaya yardımcı olduğu, bağırsak ve prostat kanserine karşı koruma sağladığı söylenmektedir.

Badem yağı cilt üzerinde kullanıldığında pek çok faydası vardır. Göz altlarında oluşan halkaların görünümümü hafifletir, egzama nedeniyle şiddetlenen kaşıntıyı alır, cildi yumuşatır ve kırışıklık oluşumunu azaltır. Hafif bir yağ olması nedeniyle masaj ve aromaterapi yağı olarak kullanılır.

Badem yağının saça faydaları nelerdir ?

Saç dökülmesini engellemek için badem yağı kullanılan bir karışım: Saç Dökülmesinin Bitkisel Tedavisinde Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:Meneviş, Kına, Sarsımak, Sirke Fındık kabuğu, Badem yağı, Zeytinyağı

Hazırlanış Şekli

Kurutulmuş meneviş yaprakları dövülüp ezildikten sonra, kına ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıdan bir miktar banyo suyuna ilave edilerek, günaşırı saçlar hazırlanan bu karışımla yıkanır.

  • Sarmısak dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda on dakika süreyle hafif ateşte pişirilir. Saçlar bu karışımla sık sık yıkanarak taranır.
  • Kurutulmuş fındık kabuklarının yakılmasından elde edilen küller badem yağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan karışıma, şampuan kıvamına gelinceye kadar

Cilt tarafından kısa sürede emilen yağ saç derisinde kullanıldığında saç köklerini güçlendirerek koparak dökülmeyi azaltır. Ayrıca saç derisini mantar, egzama gibi saç sağlığını olumsuz yönde etkileyen cilt hastalıklarına karşı korur. Çeşitli kozmetik markalarının nemlendiricileri için oldukça hesaplı bir alternatiftir.

Badem Yağı Karışımları

Organik tatlı badem yağını diğer doğal yağlarla karıştırarak farklı sağlık sorunları için kullanabilirsiniz. Örneğin kaynamış suya bir kaç damla okaliptüs yağı ve badem yağı ekleyerek buharını solumak tıkalı burunu kısa sürede açar ve rahatlama sağlar.

Kas kasılmalarını önlemek içinse 3 yemek kaşığı badem yağını bir kaç damla papatya, nane ve adaçayı yağıyla karıştırarak masaj yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz