Anne Karnındaki Bebeğin Kalp Ritim Bozukluğu

hamilelik hakkında

Anne karnındaki bebeğin kalp ritmi bozukluğu, karnınızdaki bebeğin kalp atışlarındaki anormalliklerdir. Bu durumlarda bebeğinizin kalbi olması gerekenden daha hızlı ya da daha yavaş atar. Normalde sağlıklı bir bebeğin kalbinin dakikada 120 ile 160 kez arasında atması gerekmektedir. Anne karnındaki bebeklerin yaklaşık %1 ya da 2’si kalp ritmi bozukluğu yaşamaktadır ve bunların çoğu iyi huylu ve iyileşmeye müsaittir. Fakat çok nadir de olsa, düzensiz kalp atışları bazı durumlarda ölüme sebebiyet verebilmektedir.

Bebeğin Kalp Ritim Bozukluğunun Sebepleri Nelerdir?

Kalp ritmi bozukluğunun çok sayıda sebebi vardır. Bazı durumlarda uzman doktorunuz, bunun kesin sebebini saptayamazlar. Özellikle de, eğer kalp ritmi bozukluğu sürekli değil de zaman zaman meydana geliyorsa. Yüksek miktarda kafein tüketilmesi kalpte ritim bozukluğuna yol açabilir. Bu yüzden hamile kadınların günde 200 ml’den (yaklaşık bir bardaktan) fazla kafein tüketmemesi gerekir. Ayrıca bazı durumlarda, bebeklerin ritim bozukluğu normal sayılmaktadır. Özelikle 3-6 aylık dönemde bebeğin kalp atışları biraz anormalleşebilir.

Aslında bu durum, bebeğin kalbinin gelişip olgunlaşmasından dolayı meydana gelmektedir ve doğal bir süreçtir. Uzun bir süre devam etmediği müddetçe endişelenecek bir durum yoktur. Ancak bazen kalpteki ritim bozuklukları bebeğiniz için bazı sağlık testlerini yaptırmanızı ya da önlem almanızı zorunlu kılabilir. Eğer bebeğinizin kalp atış her zaman çok yüksekse, doktorunuz size kullanmanız gereken ilaçlar vermek durumunda kalabilir. Siz bu ilaçları kullandıkça bebeğiniz de sizin aracılığınızla o ilaçları almış olacak ve böylece kalp ritminin normalleşmesi kolaylaşacaktır.Anne karnındaki bebeğin kalp ritim bozukluğu

Anne Karnındaki Bebeğin Kalp Ritim Bozulması, Endişe Verici Bir Durum Mudur?

Kalp ritim bozukluğuna yol açan sebepler hala tam olarak bilinmemektedir. Şunu asla unutmamalıyız ki, kalp ritmi bozukluğu çok az durum hariç, ölüme sebep olmazlar. Zaten bu rahatsızlık çok az rastlanılan bir durumdur ve yaşandığı zaman ise genelde kendi kendine geçer. Kalp ritmi bozukluğu, çok az durumda endişe verici boyutlara ulaşabilir. Mesela bebek, ritim bozukluğu hastalığıyla doğabilir. Ve ne yazık ki bu durum ömür boyu devam edebilir. Bebeğin, sırf ritim bozukluğundan dolayı anne karnında ya da doğum esnasında ölmesi ise uzak bir ihtimaldir.

Anne Karnındaki Bebeğin Kalp Ritim Bozulması Durumlarında Ne Yapılır?

Yukarıda belirttiğimiz gibi anne karnındaki bebeklerde görülen kalp ritmi bozukluklarının büyük bir bölümünde hastalık kendi kendini kontrol altına almakta ve tedavi etmektedir. Uzman doktorunuzun yapması gereken şey kalp atışlarını gözlemlemek ve bebeğinizin sağlığını sürekli kontrol etmektir.

Fakat bazı durumlarda bebeğinizin sağlığı hakkında daha fazla araştırma – inceleme yapılması bir zorunluluk halini alabilir. Bu durumlar nadir olarak yaşansa da, doktorunuzun yapması gereken şey sizi anne karnındaki bebeklerin kalp muayenesi üzerinde uzmanlaşmış doktorlara sevk etmektir. Daha ayrıntılı ve güvenilir bir değerlendirme için bu şarttır.

Not: Burada yazılan makale sadece bilgilendirme amacı taşımaktadır. Kesin ve en doğru bilgiyi uzmanınızdan almanız gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz