25 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 25. hafta

25 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 25. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 25. Haftayı anlatmaktadır.

25 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%60Sırt Ağrısı
Kadınların %60 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak Sırt Ağrısı
%54Yorgunluk
54% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%37Asit Reflü
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 37 ‘nde Asit Reflü gibi şikayetler

Hamileliğin 25. Haftası Doğuma 111 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 25. Haftası, 25 Haftalık Hamilelik Kaç ay Yapar? 6 ay bir hafta eder, Hamileliğinizin 172. günü ve Doğuma 111 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

25 haftalık hamilelik, haftasında bebeğinizin ağırlığı yaklaşık 680 gr.dan fazla ve 34 cm. uzunluğundadır. Ancak birçok bebeğin boyutları gebelikten gebeliğe göre farklıdır. Bazı bebekler 2,7 kg.’da doğarken, bazıları yaklaşık 4,5 kg.’da doğar. Birçok bebeğin doğum kilosu ortalama 3 – 3,6kg. arasıdır.  

25 Haftalık Bebek Tahmini boyutu Papaya boyutu kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 36 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 680 gr. 

25 Haftalık Bebek Gelişimi

Bu haftasında bebeğiniz özenle kilo almaya devam edecektir. 25. haftaya yaklaştığınızda, bebeğinizin omurgası olgunlaşmaya ve akciğerlerinde kan damarları oluşmaya başlar. Eğer bebeğinizi görme imkanınız olsaydı, bebeğinizin burun deliklerinin de oluşmaya başladığını görüyor olurdunuz. Hatta gebeliğin bu haftasında bebeğinizin burun delikleri açılır!

25 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebeliğin 25. haftasında rahminizin boyutu neredeyse bir voleybol topu kadardır. Gelişmekte olan rahminiz sırtınıza ve pelvis bölgesine baskı yapabilir. Bazı kadınlar bu baskı sonucunda oluşan sırt ve bacak ağrıları yaşar. Rahminiz gelişmeye devam ettikçe bu ağrılar daha fazla şiddetlenebilir. Bazı kadınlarda siyatik ağrısı oluşur. Bu ağrı, bebeğin kafasının pelvis bölgesindeki kemiklere baskı yapması sonucunda oluşur. Bu da, alt bacak, bel ve hatta kalça bölgesindeki sinirleri sıkıştırabilir. Diğer kadınlar ise bacaklarında hissizlik ya da karıncalanma hissi yaşayabilirler.

Hamileliğin 25. haftasında yaşanan siyatik ağrısı bazı kadınlar için rahatsız verici olabilir. Bu ağrıyı yaşayan birçok kadın şiddetli ağrı yaşamadan yürüyemediklerini ve hareket edemediklerini rapor etmişlerdir. Neyse ki tüm bu ağrılar doğum sonrasında kaybolur. Bu süre zarfında ağrıyı dindirmek için birçok yöntem uygulayabilirsiniz. Ağrıyan bölgeye sıcak ya da soğuk su keseleri koyabilir, fizik tedaviye girebilir, kiropraktik bakım alabilir, masaj yaptırabilirsiniz. Diğer birçok gebelik semptomları gibi siyatik ağrısı da sinir bozucu olsa da, bu ağrı bebeğiniz doğduktan birkaç gün sonra kaybolacaktır..

25 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Gebeliğin 25. haftasında karnınız kocaman olmasa bile yine de büyüktür ve muhtemelen dışardan aldığınız ilginin tadını çıkarıyorsunuzdur. Birçok insanın size karşı ne kadar nazik ve yardımsever olduğunu gördüğünüzde şaşıracaksınız. Küçük yaşta çocuklarınız varsa, karnınıza karşı meraklı olabilirler. Birçok kadın doğum yaklaşana kadar gebe olduklarını çocuklarına karşı saklar. Birçok çocuk ise bu olayın ne anlama gelebileceğini kolay kolay anlayamaz ve bunu idrak edebilmeleri zaman ister.   Gebeliğin 25. haftasındaki prenatal randevunuz sırasında doktorunuzla erken doğum belirtileri hakkında konuşun. Dikkat edilmesi gereken birçok uyarıcı belirti bulunmaktadır. Bunlar:

  • Alt karın bölgesinde dinmeyen ve belli aralıklarla gelen kramplar
  • Bir saatte 4’ten fazla gelen kasılmalar
  • Alt sırt bölgesi ile eşlik eden kramplar
  • Kanama ya da sıvı akıntısı

Bu belirtilerden birini ya da herhangi bir olağandışı semptom yaşarsanız, hemen doktorunuzu arayın. Doktorunuz erken doğum tehditi varsa gerekli önlemleri alacaktır. Birçok durumda bebeğiniz ne kadar fazla rahimde kalırsa, hayatta kalma şansı o kadar artar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz