12 Haftalık Hamilelik (Gebelik)

Hamilelikte 12. hafta

12 Haftalık Hamilelikte anne ve bebekte görülen değişiklikler anlatılmıştır. Gebeliğinizin 12. haftasında bebeğinizin boy ve kilo hesapları yapılarak siz anne adaylarının bilgilenmesi sağlanmıştır. Aşağıda yer alan sağlık makalemiz Hamilelikte 12. Haftayı anlatmaktadır. 12 Haftalık gebelikte görülen tüm değişiklikler bu yazımızda.

12 Haftalık Hamilelik Belirtileri ve Hamilelik Şikayetleri

%69Göğüslerde Ağrısı Ve Hassasiyet
Kadınların %69 inde karşılaşabileceği bir belirti olarak göğüs ağrısı ve hassasiyet
%73Yorgunluk
73% deneyimi kadınların yorgunluk belirtisi
%67Mide Bulantısı
Deneyim ve Gözlemlerde Kadınların % 67 ‘i Mide bulantısı, gibi belirti ve şikayetler

Hamileliğin 12. Haftası Doğuma 202 Günlük Geri Sayım

Gebeliğinizin 12. Haftası, Hamileliğinizin 84. günü ve Doğuma 202 Gün Kaldı. Sizi guzelbilgiler.com Olarak Tebrik Ediyoruz. Sitemizde Mevcut Hafta Hafta Hamilelik Gebelik Konularımızı Takip Ederek Bebeğinizin Hafta Hafta Nasıl Geliştiğine Şahit Olacaksınız, Ayrıca Hamileliğinizle ilgili Bilmeniz gereken Hususları ve Size vereceğimiz Tüyolarlada Hamileliğinizi Daha Rahat ve kolay Geçirmenizi Sağlayacağız.

12 Haftalık Bebeğinizin Tahmini boyutu kiraz kadardır. Bebeğinizin Tahmini Boyu: 6,5 cm.Bebeğinizin Tahmini Ağırlığı: 51 gr.

12 Haftalık Bebek

Hamileliğin 12. haftasında bebeğiniz yaklaşık 6,5 cm. boyunda, tahminiağrlığı 45 – 51 gr. ağırlığındadır. Bebeğinizin hücre yığınından oluştuğunu düşünürsek, bu büyük bir mucizedir.

12 Haftalık Bebek

Gebeliğin 12. haftasında bebeğiniz hızlı bir şekilde büyüyüp gelişmeye devam eder. Hamileliğiniz hafta hafta ilerledikçe, vücudunuzdaki değişiklikler daha belirgin hale gelmeye başlayacak ve bu değişimler sizi büyüleyecektir. Artık gebeliğin ikinci trimester dönemine yavaş yavaş yaklaşmaktasınız. Bu haftada, bebeğinizin beyni hormon üretmeye başlar ve bebeğinizin beynindeki sinir hücreleri olağanüstü bir hızda büyümeye ve bölünmeye başlar. Küçük bebeğiniz parmağını emmeye başlayabilir ve artık kendisinin böbrekleri idrar üretmeye başlar..

12 Haftalık Anne Vücudundaki Gelişmeler

Gebeliğin 12. haftasında, rahminiz, pelvis bölgesinden kayarak kasık kemiğine doğru hareket eder. Rahminiz burada büyümeye ve bebeğinize ev sahipliği yapacaktır. Her ne kadar 9 ay boyunca rahminiz ve dolayısıyla karnınız genişleyecek olsa da, doğumdan birkaç hafta sonra tüm bu değişimler normal haline geri dönecektir. Gebeliğin bu haftasında, rahminiz de gebeliğiniz ilerledikçe ağırlaşmaya başlayacak ve gebelik kilosuna dahil olacaktır. Gebeliğin sonlarına doğru rahminiz yaklaşık 1 kilo ağırlığında olacaktır.

12 Haftalık Anne Vücudundaki Değişimler

Bazı kadınlar, gebeliğin 12. haftasında ciltlerinde değişiklikler fark etmeye başlarlar. Bu dönemde çil oluşumu ya da var olan çillerin renginde koyulaşma meydana gelebilir. Bazı kadınlarda bu haftada özellikle karın bölgelerinde koyu renkte çizgi belirmeye başlar. Bu çizgiye linea nigra çizgisi denir. Bu çizgi genelde gebeliğin 12. haftası sonrasında oluşur. Tüm bu cilt değişiklikleri doğumdan sonra zamanla yok olur.

Hamilelik döneminde cildiniz her zamankinden daha hassastır. Bu yüzden özellikle bu dönemde güneş koruyucu krem kullanmanız önemlidir. Kimyasal madde içermeyen ürünleri ve 15 faktör ve üzeri kremler kullanmaya özen gösterin. Bazı cilt ürünlerinin kullanımı gebelikte güvenilir değildir. A vitamini içeren kırışıklarla mücadele eden ürünler doğum kusurlarına sebep olabilir. Ürünü denemeden önce mutlaka markayı kontrol edin. Eğer güvenilirliği konusunda %100 emin değilseniz, ürünü kullanmaktan kaçının. Gebeliğin bu haftasında bazı kadınlar daha fazla mide yanması yaşarlar.

Rahmin genişlemesi ve karna baskı uygulaması, hormon dalgalanmalarının mide hazmını zorlaştırması sebebi ile gebelikte mide yanması yaygın bir belirtidir. Mide yanmasını rahatlatmak için doktorunuzdan bir ilaç tavsiyesi isteyin. Başınız biraz daha yukarda bir şekilde yatarsanız, mide asitlerinin boğazınıza doğru gelmesini önlemiş olursunuz. Aynı zamanda az ve sık yemelisiniz. Yemekten hemen sonra uzanmayın. Yediklerinizin sindirilmesini bekleyin. Gebeyken emniyet kemeri takmanın güvenli olmayacağını mı düşünüyorsunuz? Tekrar düşünün.

Karnınız büyüdükçe emniyet kemeri takmamayı düşünüyor olabilirsiniz ancak emniyet kemerini takmak özellikle hamilelikte çok önemli bir tedbirdir. Bu kemer, sizi ve bebeğinizi olası birçok ciddi kazadan koruyacaktır. Emniyet kemerini kullanırken, kemeri yavaşça karnınızın altına doğru kaydırın. Böylece kendinizi biraz daha rahat hissedeceksiniz.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz